Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент України ознайомився з перебігом навчань «Об’єднані зусилля – 2020» на Миколаївщині та Херсонщині: Наші військові працюють на найвищому рівні

Президент України ознайомився з перебігом навчань «Об’єднані зусилля – 2020» на Миколаївщині та Херсонщині: Наші військові працюють на найвищому рівні
23 Вер 2020 19:40 | Новини України

Під час робочої поїздки до Миколаївської та Херсонської областей Президент України Володимир Зеленський спостерігав за перебігом стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля – 2020», що проводяться із залученням визначених органів військового управління Збройних сил України, органів управління інших складових сил оборони та позначенням дій військ.

Це – перші навчання подібного рівня, які Україна проводить у статусі члена Програми розширених можливостей НАТО, і черговий крок до набуття взаємосумісності українського війська з арміями країн – членів Альянсу. Одне з головних завдань навчань – демонстрація готовності України дати відсіч збройній агресії самостійно та з використанням механізмів міжнародної підтримки, а також здатності протистояти іншим загрозам. Навчання також сприятимуть визначенню подальших напрямків розвитку системи управління ЗСУ.

«Це ще один сигнал потужної міжнародної підтримки України у захисті своєї територіальної цілісності та безпеки в Європі. Наш бойовий досвід стає частиною навчально-бойових програм, що високо цінуються в усьому світі. Свідченням цього є участь у навчаннях представників наших держав-партнерів», – зазначив Президент у Міжвідомчому центрі підготовки військових частин і підрозділів «Широкий лан», коли спостерігав за тактичними діями під час бригадних навчань 72-ї ОМБр.

Оставить комментарий

avatar
250