Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Уповноважений Президента з прав дитини відвідав Миколаївщину

Уповноважений Президента з прав дитини відвідав Миколаївщину
17 Вер 2020 18:40 | Новини України

Під час робочої поїздки до Миколаївської області уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба разом з представниками Міністерства соціальної політики, Міністерства освіти і науки обговорив з керівництвом області та очільниками ОТГ питання захисту прав дітей.

Йшлося про реалізацію державної політики у сфері охорони дитинства в умовах децентралізації, зокрема щодо повноважень та відповідальності органів місцевого самоврядування за забезпечення права дитини на сімейне виховання, якісну й доступну освіту та соціальні послуги.

Уповноважений презентував результати моніторингу впровадження реформи деінституціалізації в області та наголосив, що вона є незворотною.

«Ми маємо поступово перейти від системи утримання та виховання дитини в інтернаті до реалізації права дитини на сім’ю та розвитку якісних медичних, освітніх і соціальних послуг у громаді. При цьому підвищити доступність та якість спеціальної та інклюзивної освіти. У реформі мають бути враховані інтереси кожної дитини», – наголосив Микола Кулеба.

Оставить комментарий

avatar
250