Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська відвідала художню галерею Альбертіна у Відні

Олена Зеленська відвідала художню галерею Альбертіна у Відні
15 Вер 2020 19:40 | Новини України

Під час офіційного візиту Президента України до Австрії перша леді Олена Зеленська відвідала художню галерею Альбертіна, у якій за її ініціативою в червні 2020 року було впроваджено аудіогід українською мовою.

Аудіогід для віденської Альбертіни був першим аудіогідом українською, створеним у межах проекту Олени Зеленської з поширення української мови у світі та впровадження україномовних аудіогідів у найбільш знакових місцях. 

Під час візиту до Альбертіни дружина Президента зустрілася з керівництвом галереї та особисто подякувала за допомогу у втіленні проекту.

«Я дуже рада нарешті відвідати галерею Альбертіна й особисто подякувати її керівництву, а також усім, хто брав участь у створенні україномовного аудіогіда. Альбертіна назавжди залишиться для мене особливою: саме вона першою відгукнулася на мою пропозицію щодо створення аудіогіда українською та впровадила його», – сказала Олена Зеленська.

Керівництво музею провело першу леді залами галереї. Під час екскурсії Олена Зеленська мала змогу протестувати аудіогід та почути розповідь про шедеври світового класичного модерну з музейних експозицій Альбертіни українською мовою.

Оставить комментарий

avatar
250