Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Попри коронакризу низка державних програм та ініціатив Президента успішно реалізуються та показують результати – Юлія Ковалів

Попри коронакризу низка державних програм та ініціатив Президента успішно реалізуються та показують результати – Юлія Ковалів
10 Вер 2020 16:40 | Новини України

Попри негативний вплив пандемії COVID-19 на економіку, в Україні й надалі успішно діють програми «Доступні кредити 5-7-9%» та доступного іпотечного кредитування під 10%, що реалізуються з ініціативи Президента Володимира Зеленського. На цьому наголосила заступник керівника Офісу Глави держави Юлія Ковалів під час брифінгу, що відбувся в середу.

Так, на період пандемії програму «Доступні кредити 5-7-9%», яка спрямована на забезпечення підтримки малого та середнього бізнесу, розширили. Запровадили можливість рефінансування кредитів для підприємств, що отримали позики ще до старту програми.

«Це дасть змогу таким підприємствам зберегти робочі місця, пережити кризу, спричинену COVID-19, та розвиватися. Ця програма показує хороші результати, і на початок цього тижня участь у ній беруть 30 банків – як комерційних, так і державних. Видано кредитів на загальну суму 6,782 мільярда гривень», – заявила Юлія Ковалів.

Крім того, минулого тижня парламент розширив програму – ухвалив зміни до держбюджету та запровадив інструмент державних гарантій на портфельній основі. Незабаром відповідний закон підпише Президент України.

Оставить комментарий

avatar
250