Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Українське суспільство має запит саме на український культурний продукт – Петро Порошенко

Українське суспільство має запит саме на український культурний продукт – Петро Порошенко
16 Тра 2019 16:25 | Новини України

«Добровільне перевиконання радіостанціями мовних квот свідчить про те, що їх запровадження повністю відповідає запиту українського суспільства на культурний продукт українською мовою», – сказав Президент України Петро Порошенко під час церемонії закриття ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та нагородження переможців.

Президент нагадав про рішення щодо запровадження квот на україномовний продукт на радіо, телебаченні, у книговидавництві. «Найвиразніші зміни відбуваються в медійному просторі завдяки запровадженню мовних квот», – зазначив він.

«Я не втомлююся нагадувати, які стріли і каміння летіли в мене, що мовляв Порошенко, пропонуючи запровадження введення мовних квот обмежує, утискає свободу слова, заважає книговиданню, кіновиробництву, перешкоджає українському радіо і телебаченню, бо виявляється на їх думку це неформат. Виявляється українські пісні, кіно не будуть дивитися і слухати. Ба більше – у нас ще й немає українських пісень», – зазначив Глава держави.

Оставить комментарий

avatar
250