Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент закликав нову владу дотримуватися духу і букви нового закону про українську мову

Президент закликав нову владу дотримуватися духу і букви нового закону про українську мову
16 Тра 2019 15:25 | Новини України

Президент України Петро Порошенко закликав нову владу дотримуватися закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який був ухвалений Верховною Радою і вчора підписаний Главою держави. Про це Петро Порошенко сказав, виступаючи під час церемонії закриття ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та нагородження переможців.

«Вчора, 15 травня, який назавжди увійде в історію, я мав високу честь і високу гордість підписати закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Насправді це величезна подія і було дуже зворушливо бачити на очах громадських активістів сльози і чути, що вони не вірили, що це взагалі можливо. Ми з вами це зробили», – сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що цей закон підтримує державний статус української мови, забезпечує конституційне право громадян України говорити рідною мовою і чути її в публічному просторі. «Це право реалізовуватиметься у відповідності до європейських моделей мовної політики», – додав він.

Оставить комментарий

avatar
250