Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Останні 10 років – це історія успіху – Президент України на конференції у Брюсселі до 10-річчя Східного партнерства

Останні 10 років – це історія успіху – Президент України на конференції у Брюсселі до 10-річчя Східного партнерства
14 Тра 2019 13:05 | Новини України

Президент України Петро Порошенко під час конференції високого рівня для лідерів країн Східного партнерства наголосив на важливості та ефективності співпраці країн в рамках цієї ініціативи. Петро Порошенко підкреслив важливість та результативність цієї співпраці для просування України на шляху євроінтеграції.

«Це дуже важлива дата. У 2009 році я був Міністром закордонних справ і я був присутнім, коли Східне партнерство лише народжувалося. Ми вірили, що це буде життєво важливим для повернення 6 країн в сім’ю європейських народів», – нагадав Глава держави.

«Я залишаюсь оптимістом і вважаю, що це була дуже позитивна ініціатива», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент подякував Польщі та Швеції, зокрема Радославу Сікорському та  Карлу Більдту, які були авторами цієї ініціативи та окреслили чіткі кроки, які треба зробити для розповсюдження європейських цінностей, для допомоги цим країнам в поверненні до ЄС.

«Хочу подякувати Президенту Юнкеру за величезну роботу з повернення моєї країни до європейських країн. Хочу подякувати Президенту Туску за ефективну співпрацю із запровадження санкції проти РФ за порушення Мінських угод та агресії проти моєї країни. А також за збереження єдності всіх 28 європейських країн»,- наголосив Президент.

Оставить комментарий

avatar
250