Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

За наполяганням Президента уряд вирішив проблему несправедливого пенсійного забезпечення родин загиблих учасників АТО/ООС

За наполяганням Президента уряд вирішив проблему несправедливого пенсійного забезпечення родин загиблих учасників АТО/ООС
5 Сер 2020 19:40 | Новини України

Кабінет Міністрів України за наполяганням Президента Володимира Зеленського ухвалив рішення про надання адресної допомоги до пенсій членам родин військовослужбовців, зокрема добровольців, які загинули під час участі в АТО/ООС.

Глава держави наголосив, що пенсійне забезпечення родин полеглих учасників АТО/ООС було несправедливим. Існувала різниця у розмірі виплат рідним військовослужбовців, які загинули у 2014-2015 роках, і рідним тих героїв, які полягли пізніше.

«Я був у Луцьку останній раз, і, скажу відверто, було дуже неприємно, коли одна матір каже: «Невже наші діти, які загинули, захищаючи Україну, гірші за тих дітей, які загинули зараз, у 2019-2020 роках? Невже це справедливо?» Це дуже несправедливо. Батьки отримували різні гроші. Я сказав, що я виправлю це питання, і став розмовляти з урядом. І я їм дуже вдячний, що вони вирішили це питання», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що це рішення поширюватиметься на дев’ять тисяч членів сімей загиблих військовослужбовців.

Оставить комментарий

avatar
250