Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський: Медична реформа має включати покращення умов праці лікарів – сучасне обладнання та гідну зарплату

Володимир Зеленський: Медична реформа має включати покращення умов праці лікарів – сучасне обладнання та гідну зарплату
29 Лип 2020 13:40 | Новини України

Президент Володимир Зеленський наголосив, що медична реформа в Україні має включати підвищення заробітної плати для лікарів та медичного персоналу. Про це він сказав під час відвідання Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

«Ми повинні це зробити найближчим часом. Фундаментально. Щоб лікарі хотіли працювати… Перше, що повинна була зробити держава, – це (створити. – Ред.) умови. Умови складаються не тільки з техніки та обладнання. Умови складаються ще із заробітної плати, щоб підняти престиж професії лікаря, дозволити нашим медикам жити комфортно», – наголосив Глава держави.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов погодився, що для якісного лікування медпрацівники мають бути забезпечені гідною зарплатою.

«Треба відверто визнати, що 30 років країна не звертала особливої уваги на зарплату медичних працівників. Вона завжди була на найнижчому рівні. Завдяки вам (до Президента Володимира Зеленського. – Ред.) з першого вересня ми вже піднімаємо цю зарплату. Так, це найнижчий рівень, на скільки ми можемо підняти, але те, що стосується бюджету наступного року, ми, звичайно, повинні закладати зовсім інші показники щодо зарплати наших медичних працівників», – повідомив він.

Оставить комментарий

avatar
250