Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з керівництвом ЄБРР

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з керівництвом ЄБРР
24 Лип 2020 15:35 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з виконувачем обов’язків президента Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Юргеном Рігтерінком та віце-президентом ЄБРР Аланом Пію.  

Юрген Рігтерінк привітав важливі реформи в Україні, відзначивши, зокрема, боротьбу з корупцією, ухвалення законів про концесію, про ринок землі, про приватизацію, банківського закону, а також призначення нового голови Національного банку України. Також він відзначив успішне розміщення Україною євробондів, підписання нової кредитної угоди з Європейським Союзом і продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Володимир Зеленський зауважив, що минулого року портфель проектів ЄБРР в Україні склав 1,1 млрд євро. Глава держави висловив сподівання на ще динамічніше нарощування співпраці в поточному році.

За його словами, світова пандемія COVID-19 ще більш гостро ставить питання фінансування та підтримки ліквідності компаній державного й приватного сектору. Крім того, є необхідність і надалі інвестувати в розбудову інфраструктури в Україні.

Оставить комментарий

avatar
250