Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президенти України та Швейцарії відвідали КП «Вода Донбасу»

Президенти України та Швейцарії відвідали КП «Вода Донбасу»
23 Лип 2020 13:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський і Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга під час поїздки на Донбас відвідали комунальне підприємство «Компанія «Вода Донбасу».

Президенти заслухали доповідь голови Донецької обласної державної адміністрації Павла Кириленка щодо проблемних питань діяльності компанії.

Володимир Зеленський зазначив, що це комунальне підприємство забезпечує питною водою близько чотирьох мільйонів мешканців Донецької області, серед іншого, українців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. З 2014 року об’єкти КП неодноразово зазнавали обстрілів з боку незаконних збройних формувань, через що періодично припинялася подача води. Погіршився технічний стан інфраструктури підприємства, зросла нестача хімічних реагентів для очистки води та технологічного обладнання.

«За цих обставин для нас надзвичайно важливою стала гуманітарна допомога з боку Швейцарії. Десятки тисяч тонн хімічних реагентів для очистки, установки для знезараження питної води та багато іншого дали змогу запобігти гуманітарній катастрофі на Донеччині», – сказав Глава Української держави.

Оставить комментарий

avatar
250