Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

#МандруйУкраїною: Одещина – колоритна й гостинна

#МандруйУкраїною: Одещина – колоритна й гостинна
13 Лип 2020 18:40 | Новини України

Учасники прес-туру  президентського проекту «Мандруй Україною» на початку липня подорожували Одещиною. За два дні ми побували у відомих і не зовсім, багатолюдних і цілковито «диких» місцях для відпочинку. Завдяки «Міжнародним авіалініям України» всього за годину ми з Києва дісталися до Одеси. Привітавшись із вечірньою Південною Пальмірою, вранці разом з журналістами провідних національних телеканалів, головою Державного агентства розвитку туризму Мар’яною Олеськів та представниками Одеської ОДА вирушили знайомитися з цим колоритним краєм.

Перша зупинка – бринзарня в селищі Приморське Кілійського району. До речі, вона входить до маршруту «Дороги вина та смаку Української Бессарабії». Господарі бринзарні – учасники руху slow food («повільна їжа»), який був заснований в Італії як противага фаст-фуду. Мета slow food – популяризація місцевих страв та використання екологічно чистих сільських продуктів. У бринзарні дотримуються традицій. Туристів тут пригощають стравами за рецептами липованської, молдавської, болгарської кухні. У невеличкій майстерні виготовляють особливу бессарабську бринзу з козячого молока. Місцеві господині експериментують з рецептурою, додають у сир трави та овочі, замочують бринзу у вині, готують з неї пасту. Бринза – це головний інгредієнт у різноманітних салатах, використовують її також як начинку для випічки. У бринзарні можна не тільки смачно поїсти, а й гарно відпочити в екоготелі, подивитись місцеву ферму та зробити гарні фото на сіннику. Сезон відпочинку тут триває з травня по вересень.

Оставить комментарий

avatar
250