Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Креативні індустрії та заклади культури в період карантину потребують нашої підтримки – Президент

Креативні індустрії та заклади культури в період карантину потребують нашої підтримки – Президент
13 Лип 2020 13:40 | Новини України

Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв’язку з дією обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

«Креативні індустрії, заклади культури – серед тих, хто найбільше постраждав від карантину. Адже їхня діяльність зупинилася майже повністю, й зараз вони живуть у цілковитій невизначеності. Це цілі сфери економіки, які нині перебувають на межі виживання. Вони також сплачують податки й дають людям робочі місця, тому потребують не меншої підтримки, ніж традиційні галузі бізнесу», – наголосив Глава держави під час підписання документа.

Закон № 692-IX Верховна Рада ухвалила в другому читанні 16 червня. Його підтримали 343 народні депутати. Документом встановлюється зменшення плати за оренду майна за вимогою наймача закладу культури, який здійснює підприємницьку діяльність з використанням цього майна, впродовж усього часу, коли воно не могло використовуватися.

Оставить комментарий

avatar
250