Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Результати засідання ТКГ: безперешкодна та безпечна ліквідація пожеж на Луганщині, нові КПВВ та ділянки розмінування

Результати засідання ТКГ: безперешкодна та безпечна ліквідація пожеж на Луганщині, нові КПВВ та ділянки розмінування
8 Лип 2020 22:40 | Новини України

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ), яке вже традиційно проходило у форматі відеоконференції.

Під час дискусії українська сторона в ТКГ наполягла на невідкладному встановленні сталого та всеосяжного режиму припинення вогню, зокрема з огляду на ситуацію, що склалася внаслідок пожеж на Луганщині. Це звернення було повністю підтримане координатором ТКГ – представником ОБСЄ, узгоджене учасниками засідання, і завдяки активній позиції української делегації було отримано гарантії безпеки для польотів цивільних повітряних суден ДСНС з метою ліквідації пожеж у Луганській області поблизу лінії розмежування.

Представники ОБСЄ відзначили конструктивну позицію української делегації в політичній робочій групі, в межах якої відбулося обговорення правових аспектів врегулювання міжнародного збройного конфлікту на українському Донбасі. Активну участь в обговоренні взяли представники окремих районів Донецької та Луганської областей України у складі української делегації.

Оставить комментарий

avatar
250