Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Глава держави: Сподіваюся, наступний Президент поважатиме принцип незалежного та справедливого суду, закріплений у Конституції України

Глава держави: Сподіваюся, наступний Президент поважатиме принцип  незалежного та справедливого суду, закріплений у Конституції України
7 Тра 2019 12:05 | Новини України

Президент України Петро Порошенко зауважив, що його каденції на посаді не вистачило, щоб повністю завершити судову реформу, однак її реалізація вже  дала відчутні позитивні результати. За його словами, вже завершено формування Верховного та Вищого антикорупційного судів, переведені судді, що успішно пройшли кваліфікаційне оцінювання, до нових апеляційних судів, вони розпочали роботу.

«Наразі, на жаль, найменше реформа торкнулася судів першої інстанції. Громадяни відчувають і нестачу кадрів у судах. І, на жаль, далеко не всі судді беруть за взірець своєї роботи Верховний Суд», – наголосив Петро Порошенко на зібранні з нагоди призначення на посади суддів Верховного Суду та церемонії складення присяги судді особами, призначеними на посаду судді вперше.

 «Тож на черзі – завершення конкурсів до Вищого суду з питань інтелектуальної власності, завершення кваліфікаційного оцінювання суддів першої інстанції, та добір нових суддів до першої та другої інстанцій. За прогнозами ці процедури мають завершитися трохи більше, ніж за рік», – зауважив він.

Оставить комментарий

avatar
250