Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Skype-інтерв’ю Володимира Зеленського канадському виданню The Globe and Mail: повний текст

Skype-інтерв’ю Володимира Зеленського канадському виданню The Globe and Mail: повний текст
22 Чер 2020 17:40 | Новини України

Журналіст Марк Маккіннон просить Президента Володимира Зеленського розповісти про нещодавню розмову з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та переговори щодо спрощення візового режиму для українців.

Володимир Зеленський: Це залежить не тільки від нас, перш за все, це залежить від обох країн. Між канадцями та українцями давні, історичні стосунки. Багато українців живуть і народилися в Канаді – вони канадці з українським корінням. Думаю, саме ця історія дуже зближує наші країни. Так, у нас дійсно дуже міцна діаспора в Канаді. Я завжди їм вдячний, адже на початку війни в нас у країні у 2014 році діаспора збирала гроші та гуманітарну допомогу й дуже сильно допомагала нам. Це крім держави, уряду Канади.

Я думаю, що саме в такі важкі часи й проявляється ця близькість, яка є на генному рівні між країнами і людьми.

Коли я приїхав до Канади на запрошення Прем’єр-міністра Джастіна Трюдо, ми одразу знайшли порозуміння. Напевно, через молодість чи через зацікавленість спільними речами. Ми познайомилися, і я побачив у ньому не просто політика з досвідом – я побачив дуже симпатичну, дуже розумну людину, яка дбає про канадців, є патріотом і з якою дуже багато може бути пов’язано в майбутній історії Канади та України.

Оставить комментарий

avatar
250