Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Уряд та НБУ представили Президенту перші програми допомоги малому бізнесу на час епідемії COVID-19

Уряд та НБУ представили Президенту перші програми допомоги малому бізнесу на час епідемії COVID-19
9 Кві 2020 16:35 | Новини України

З ініціативи Президента України уряд та Національний банк напрацювали перші дві програми швидкої кредитної підтримки малого бізнесу, які представили Главі держави.

«Малий бізнес під час карантину страждає найбільше, адже в нього немає такої великої фінансової подушки, як у великого бізнесу. Весь світ розробляє програми підтримки малого та середнього бізнесу. Радий, що за кілька днів вдалося знайти потрібні фінансові інструменти, щоб надати реальну підтримку сектору», – зазначив Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що найшвидшою допомогою стане переформатування програми «5-7-9» для її дієвості в карантинних умовах. Зокрема, вона буде значно спрощена і спрямована на рефінансування кредитів, що існують. Друга програма створюється з нуля, нині вона на стадії фіналізації.

Обидві програми передбачатимуть умови збереження бізнесами майже всього фонду оплати праці та кількості найнятих працівників і спрямовані на мінімізацію безробіття та створення умов для швидкого перезапуску економіки після завершення карантину.

Оставить комментарий

avatar
250