Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Радник Президента з економічних питань провів робочу зустріч з представниками українського АПК та хімпрому

Радник Президента з економічних питань провів робочу зустріч з представниками українського АПК та хімпрому
7 Кві 2020 20:35 | Новини України

Радник Президента України з питань економіки Олег Устенко провів розширену зустріч із представниками Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, представниками агропромислового комплексу, виробниками мінеральних добрив та сільськогосподарської техніки, а також профільними асоціаціями аграріїв і хіміків.

На нараді обговорили ситуацію у сільському господарстві під час весняної посівної кампанії та шляхи забезпечення високих показників врожайності в Україні в умовах надзвичайної ситуації, спричиненої поширенням COVID-19.

Президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко зазначив, що наразі весняно-польові роботи йдуть за планом.Представники аграрної галузі наголосили, що чимало сільськогосподарських напрямків нині потребують підтримки з боку держави.

Уповноважений Президента України з земельних питань Роман Лещенко відзначив три ключові речі, які вдалося забезпечити для українських аграріїв у поточному році. Перше – державна підтримка у розмірі 4 млрд грн зберігається, незважаючи на секвестр бюджету. Друге – ухвалення базового земельного закону, на основі якого у найближчі місяці буде прийнято низку нормативно-правових актів, які наведуть лад у земельних правовідносинах. Третє – це те, що Президент України оперативно реагує на ситуацію з продовольчою безпекою. На переконання Романа Лещенка, Україна має достатні обсяги, щоб повністю забезпечити власне споживання зерна та виконання експортних контрактів.

Оставить комментарий

avatar
250