Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

При МОЗ створять “гарячу лінію” для тих, кому відмовили у тесті на коронавірус

Джерело: УНН

При МОЗ створять “гарячу лінію” для тих, кому відмовили у тесті на коронавірус
7 Кві 2020 07:05 | Новини України

При Міністерстві охорони здоров’я працюватиме “гаряча лінія” для людей, яким медичні працівники відмовили у тесті на коронавірус. Про це повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

“Також сьогодні-завтра буде оприлюднено черговий алгоритм, в який кожному можна буде повідомити про випадки відмови від тестування медичним працівником або працівником закладу охорони здоров’я. Це буде окрема “гаряча лінія” в МОЗ, і кожен випадок відмови від тестування буде розібрано в індивідуальному порядку, оскільки відмова від тестування у період епідемії не повинна розглядатись взагалі”, – сказав Ляшко.

Він також повідомив, що на його думку, в Україні наразі проводиться не набагато менше кількості тестувань, аніж в інших країнах європейського регіону в аналогічний період розвитку епідемії.

“Сьогодні ми маємо близько 250 тис. тестів для ПЦР-діагностики, тому питання з діагностуванням не є проблемним. Україна готова тестувати, і буквально на вихідних – збирались у міністра охорони здоров’я і чітко пропрацьовували стратегію збільшення кількості тестувань для того, щоб забезпечити тестуванням всі випадки”, – додав заступник міністра.

Оставить комментарий

avatar
250