Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Звернення Президента України щодо ситуації з протидією коронавірусу 

Звернення Президента України щодо ситуації з протидією коронавірусу 
29 Бер 2020 21:35 | Новини України

Бажаю здоров’я, дорогі українці!

Триває наша спільна протидія коронавірусу в Україні. Сьогодні неділя, але ми працюємо для забезпечення країни всім необхідним, працюємо для захисту життя та здоров’я наших громадян.

Почну з приємних новин. Сьогодні в «Борисполі» приземлився другий літак з Китаю. Він доставив 300 тисяч спеціальних респіраторів та 35 тисяч захисних костюмів для лікарів, військових і поліцейських. Також на борту – майже два мільйони масок для населення. Вантаж уже розподілений та зараз прямує в регіони України. Вже сьогодні вночі літак знову вилетить у Китай за наступним вантажем. У цей же час ми очікуємо прибуття окремою доставкою ста тисяч високоточних ПЛР-тестів. 

Також з вівторка починають роботу два додаткових літаки, які регулярно доставлятимуть засоби захисту та медичне обладнання. Всі рейси будуть здійснюватися регулярно й до повного забезпечення всім необхідним наших лікарень та наших аптек. 

Серед іншого вирішується питання українців, які не встигли повернутися додому до 28 березня. Їхнє подальше повернення – літаком, потягом, автобусом, машиною чи пішки – має бути максимально безпечним для оточення, а отже передбачатиме обов’язкову двотижневу обсервацію. Наразі ми готуємо перелік відповідних локацій. Ними, зокрема, можуть стати українські готелі, з якими вже досягнуто попередніх домовленостей. Кожна локація для обов’язкової обсервації буде підготовлена в суворій відповідності до вимог Міністерства охорони здоров’я. 

Оставить комментарий

avatar
250