Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Підготовлено другий рейс, що має доставити в Україну наступну партію медичного вантажу – Кирило Тимошенко

Підготовлено другий рейс, що має доставити в Україну наступну партію медичного вантажу – Кирило Тимошенко
25 Бер 2020 18:35 | Новини України

Незабаром до Китаю вирушить вантажний літак, який доправить в Україну наступну партію ПЛР-тестів та медичних засобів для боротьби з поширенням коронавірусу. Також розпочалося виробництво вітчизняних тестів і засобів захисту. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко.

«ПЛР-тести постачаються в Україну партіями. Першим рейсом – військовим літаком – з Китаю було доставлено 50 тисяч ПЛР-тестів. Завтра вантажитиметься новий борт, на якому прибуде 100 тисяч тестів. Додатково з Південної Кореї впродовж двох днів в Україну надійде ще 100 тисяч таких тестів. Таким чином, ми матимемо вже 250 тисяч ПЛР-тестів. Плануєтьсяще декілька таких партій з-за кордону», – повідомив Кирило Тимошенко.

Крім того, за його словами, вже почалося виробництво вітчизняних тестів для проведення полімеразної ланцюгової реакції, які надійдуть до медустанов орієнтовно за 10 днів. До цього часу Україна забезпечена запасом імпортних ПЛР-тестів.

Оставить комментарий

avatar
250