Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Маємо захистити стабільність гривні і не допустити паніки на фінансовому ринку – Президент на нараді у зв’язку із судовим рішенням щодо «Приватбанку»

Маємо захистити стабільність гривні і не допустити паніки на фінансовому ринку – Президент на нараді у зв’язку із судовим рішенням щодо «Приватбанку»
18 Кві 2019 23:05 | Новини України

Президент України Петро Порошенко наголошує, що скоординовані дії органів влади повинні захистити інтереси людей, прибрати будь-які ризики, захистити стабільність національної грошової одиниці і не допустити паніку, яка може бути викликана на ринку.

Глава держави зазначив, що скликав термінове засідання в Раді національної безпеки  оборони у зв’язку із ситуацією, яка виникла після прийняття першою інстанцією – адміністративним судом міста Києва рішення, яким, якщо виходити з його резулятивної частини, фактично зроблено спробу скасувати всі нормативні рішення – Уряду, РНБО щодо націоналізації «Приватбанку», ухвалені в 2016 році.

«Хочу наголосити, що ці рішення були спрямовані, в першу чергу на захист інтересів людей. Більше 20 мільйонів вкладників «Приватбанку», які були де-факто пограбовані попередніми власниками. Саме таку оцінку сьогодні підтвердили всі наші міжнародні партнери. Бо, коли Національний банк і держава, в особі Міністерства фінансів входила в пограбований «Приватбанк» – рахунки були абсолютно пусті. І держава вимушена була зробити докапіталізацію і забезпечити відновлення дієздатності «Приватбанку». І, таким чином були врятовані кошти 20 мільйонів вкладників і великої кількості юридичних осіб, підприємств і організацій», – наголосив Петро Порошенко.

Оставить комментарий

avatar
250