Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент про забезпечення безперебійної роботи «Приватбанку»: Інтереси людей не мають постраждати. Ми маємо діяти швидко і ефективно

Президент про забезпечення безперебійної роботи «Приватбанку»: Інтереси людей не мають постраждати. Ми маємо діяти швидко і ефективно
18 Кві 2019 22:45 | Новини України

Президент України Петро Порошенко звернувся до Національного банку забезпечити безперебійну роботу усіх філіалів «Приватбанку», забезпечити їх необхідною кількість готівки і не допустити збоїв у функціонуванні банку. Про це Глава держави сказав за підсумками наради у Раді національної безпеки і оборони, присвяченої ситуації, що складався у зв’язку із прийняттям рішення у суді першої інстанції, що може скасувати націоналізацію «Приватбанку».

Глава держави також звернувся до Міністерства фінансів проаналізувати ризики і загрози щодо можливого виконання рішення Окружного адміністративного суду Києва по справі ренаціоналізації «Приватбанку» та прорахувати можливі збитки держави.

«В умовах, якщо ми вилучимо 155 млрд грн. докапіталізації – це потягне за собою ризики у вигляді 100 млрд додаткового фінансування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, які держава буде зобов’язана взяти за рахунок коштів  Державного бюджету. А виплата цих грошей буде мати величезні ризики і для інфляції, і для курсової політки, і для стабільності банківської системи. Ми точно не можемо допустити подібного розвитку сценарію», – сказав Петро Порошенко.

Оставить комментарий

avatar
250