Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На жаль, це ще можливо – Президент про можливість реваншу проросійських сил на виборах

На жаль, це ще можливо – Президент про можливість реваншу проросійських сил на виборах
17 Кві 2019 16:45 | Новини України

Президент України Петро Порошенко під час участі в публічній дискусії з представниками громадянського суспільства та експертного середовища наголошує, що конституційних повноважень Глави держави достатньо для реалізації державної політики. Однак, Петро Порошенко застеріг від можливого реваншу та намагань розширити президентські повноваження, повернувши редакцію Конституції від 1996 року.

На запитання яким чином в подальшому буде реалізовуватись курс євроатлантичної інтеграції України, закріплений у Конституції, Глава держави зауважив, що на сьогоднішній день працює відповідно до президентських повноважень, визначених редакцією Конституції від 2004 року.

«Я не прагнув, не прагну і не буду прагнути збільшення повноважень. Більше того, ми будемо їх зменшувати. Наприклад, в частині децентралізації, коли ми будемо ліквідовувати посади голів обласних і районних державних адміністрацій, реалізовувати далі програму децентралізації і запроваджувати інститут префектів, які будуть мати контрольні функції в тому числі і щодо збереження суверенітету територіальної цілісності і незалежності нашої держави», – підкреслив Президент.

Оставить комментарий

avatar
250