Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Новий Трудовий кодекс: Милованов спростував міф щодо звільнення вагітних

Джерело: ZIK

Новий Трудовий кодекс: Милованов спростував міф щодо звільнення вагітних
31 Січ 2020 07:15 | Новини України

Прибирається схема звільнення працівника через реорганізацію

У новому Трудовому кодексі не буде жодних змін щодо звільнення вагітних. Також прибирається схема звільнення працівника через реорганізацію.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов під час брифінгу, який транслював телеканал ZIK.

“По вагітних немає змін. По вагітних – це міф”, – сказав він.

Милованов також прокоментував твердження експертів, що новий Трудовий кодекс збільшує можливості роботодавців щодо звільнення своїх підлеглих.

За його словами, сьогодні легко звільнити людину через реорганізацію.

“Ця схема використовується усіма. Просто змінюється штатний розклад і законодавство дозволяє, коли зникла посада, просто звільнити під час реорганізації. Ніяких штрафів та компенсацій за це немає. Всі цим користуються” – пояснив він.
Милованов додав, що в новому Трудовому кодексі цієї норми не буде. Натомість буде можливість звільнити працівника, попередньо його попередивши і його термін буде залежати від того, скільки людина пропрацювала.

“Якщо 10 років або більше, то попередження має бути за кілька місяців. Якщо на короткостроковому контракті, то потрібно попереджати за два тижні”, – сказав міністр.

Він уточнив також, що є можливість звільнити, не витримуючи цього терміну, але роботодавець має заплатити подвійну компенсацію зарплати за цей період.

“Тобто, насправді, захист прав збільшується, бо людям мають заплатити гроші, а можливість звільнити сьогодні, день-в-день через схеми, прибирається”, – сказав Тимофій Милованов.

Оставить комментарий

avatar
250