Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ніколи ще Україна і Німеччина не мали такого інтенсивного діалогу, як сьогодні – Президент

Ніколи ще Україна і Німеччина не мали такого інтенсивного діалогу, як сьогодні – Президент
12 Кві 2019 18:05 | Новини України

Президент Петро Порошенко констатує, що Україна та Німеччина нині мають інтенсивний діалог та співробітництво.

«Це вже 16 наша зустріч за часи моєї каденції. І я хочу наголосити, що ніколи ще Україна і Німеччина не мали такого інтенсивного діалогу і ми випрацювали по-справжньому стратегічне партнерство між Києвом і Берліном», – сказав Глава держави під час спілкування з журналістами у Берліні.

Він подякував Канцлеру Німеччини за сьогоднішню щиру, конструктивну зустріч, яка відбулася в її офісі. Також Петро Порошенко відзначив роль Ангели Меркель у відстоюванні територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України та підтримці реформ.

«Дуже важливий факт те, що ви, пані Канцлер, тримаєте руку на пульсі подій в Україні, українським народом надзвичайно цінується. Ще раз наголошую, що це позиція справжнього партнера і друга», – констатував він.

Глава держави також відзначив допомогу Німеччини у проведенні реформ. «Ви знаєте, що одна з найуспішніших реформ в Україні була визнана реформа децетралізації. Ми наблизили владу до народу. Ми зробили владу більш ефективною. Використання коштів більш ефективними. І пані Канцлер, я хочу подякувати за призначення Георга Мільбрадта, уповноваженого Федерального уряду з питань децентралізації. Хочу наголосити, що він надзвичайно ефективно працює в Україні і той німецький досвід сьогодні нам дуже допомагає», – сказав він.

Оставить комментарий

avatar
250