Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент заслухав міністра охорони здоров’я щодо ситуації з коронавірусом з Китаю та закликав покращити інформування громадян

Президент заслухав міністра охорони здоров’я щодо ситуації з коронавірусом з Китаю та закликав покращити інформування громадян
26 Січ 2020 15:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський заслухав керівництво Міністерства охорони здоров’я щодо ситуації з коронавірусом, який розповсюджується з Китаю, та заходів, яких МОЗ вживає у зв’язку з цим.

Міністр Зоряна Скалецька повідомила, що наразі в Україні не зафіксовано зараження цим вірусом. Виявлені випадки, про які повідомляли ЗМІ, були звичайним грипом.

За словами міністра охорони здоров’я, постійно працює оперативний штаб з узгодження необхідних медичних та міжвідомчих дій.

МОЗ підготувало порядок реагування для лікарень і лікарів, служб, відповідальних за перетин кордону, та лабораторій. 

«Сьогодні для всіх очевидні процедури в разі виявлення, необхідності лікування та діагностування. Є готовність в лабораторіях і по тест-системах для виявлення та виключення підозрілих випадків щодо того, стосуються вони чи ні китайського коронавірусу. Взаємодія з міжнародними організаціями, які моніторять на глобальному, міждержавному рівні, щоденна», – наголосила Зоряна Скалецька.

Оставить комментарий

avatar
250