Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Вимагаємо звільнення українських моряків та забезпечення вільного проходження Керченською протокою – зустріч Петра Порошенка та Ангели Меркель

Вимагаємо звільнення українських моряків та забезпечення вільного проходження Керченською протокою – зустріч Петра Порошенка та Ангели Меркель
12 Кві 2019 16:45 | Новини України

Президент України Петро Порошенко та Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі у Берліні скоординували дії щодо можливості якнайскорішого повернення додому 24 українських моряків, які були захоплені в нейтральних водах Чорного моря біля Керченської протоки.

«Ви почули позицію пані Канцлера, що ми твердо вимагаємо негайного звільнення українських моряків, наголошуючи, що Росія не має жодної юрисдикції згідно з Женевською конвенцією над українськими бійцями, які мають статус військовополонених», – наголосив Глава української держави.

«Ми впевнені в тому, що ситуація в Криму з придушенням прав людини співробітниками ФСБ також набирає нечуваних обертів. Хотіли би долучити увагу світової спільноти до рішучого погіршення ситуації з правами людини на окупованих територіях», – додав він. Президент переконаний, що спільними силами вдасться повернути Крим і кримчан в Україну.

«Я інколи задаю собі запитання, із жалем: скільки ще б ми могли зробити для розвитку нашої держави, якби не війна, якби не анексія Криму – незаконна, якби не окупація? Як би далі ми просунулись на шляху реформ, в подоланні бідності і збільшенні добробуту кожної української родини? Я точно знаю, що ті успіхи, які ми маємо сьогодні і які визнаються у світі як найбільші за всі роки незалежності України, навряд чи б були, якби не дружня і ефективна підтримка – і консультаційна, і фінансова з боку наших партнерів по ЄС і з боку наших партнерів в Німеччині», – зауважив Петро Порошенко.

Оставить комментарий

avatar
250