Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська ознайомилася з ізраїльською системою соціалізації дітей з інвалідністю

Олена Зеленська ознайомилася з ізраїльською системою соціалізації дітей з інвалідністю
24 Січ 2020 16:40 | Новини України

Під час робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до Держави Ізраїль перша леді Олена Зеленська відвідала школу для учнів зі складними формами інвалідності.

Особливістю школи Ха-Двір ха-хадаш у Єрусалимі є інтеграція дітей з особливими потребами до соціуму. Тому акцент тут роблять радше на соціальних аспектах, а не на освітніх – навчають бути самостійними, елементарно давати собі раду в побуті, прищеплюють основи особистої гігієни.

Як розповіли викладачі, кожен учень відвідує початкові уроки, музичні уроки, здобуває соціальні навички через рух, декоративно-прикладне мистецтво. Тривалість занять різна – від 20 до 45 хвилин. У кожному класі не більше шести учнів. Загалом у школі 29 дітей віком від 6 до 21 року. Зазвичай в Ізраїлі в таких закладах навчається до 70 осіб.

Серед групових методів терапії практикують трудотерапію, фізіотерапію, шіацу, їзду верхи, гідротерапію тощо. Організовують екскурсії та щорічні спільні подорожі. Починаючи з 14 років, школярі працюють в учнівських майстернях – займаються випіканням хліба, переробкою паперу та виготовленням посуду з вторинного паперу, садівництвом.

Оставить комментарий

avatar
250