Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Вищий антикорупційний суд має стати справжньою опорою держави у боротьбі з корупцією – Президент

Вищий антикорупційний суд має стати справжньою опорою держави у боротьбі з корупцією – Президент
11 Кві 2019 16:45 | Новини України

Президент України Петро Порошенко взяв в урочистому заході щодо призначення на посади суддів Вищого антикорупційного суду та церемонії складення присяги новопризначеними суддями.

«Довгоочікувана для нашої країни подія. Визначний день для кожного із вас. Довгі три роки ми йшли до цього дня. Від голосування у Верховній Раді за зміни до Конституції щодо правосуддя і нового закону про судоустрій. Наголошую, що саме тоді Україна прийняла стратегічне рішення – створити антикорупційний суд. Це було складовою частиною закону «Про судоустрій», створити на прозорому конкурсі та залучити до його складу найкращих правників», – сказав Президент.

Глава держави наголосив: «Вищий антикорупційний суд має значно посилити усю судову систему України і стане  справжньою опорою для нашої держави у надзвичайно важливій сфері – сфері боротьби із корупцією». Він нагадав, що до конкурсних процедур були залучені висококваліфіковані міжнародні експерти з багатьох країн – колишні судді та прокурори з Великої Британії, Канади, Данії, Литви, Македонії.

Оставить комментарий

avatar
250