Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Українські канали стануть платними, шахраї вже не сплять

Джерело: GSminfo.com.ua

Українські канали стануть платними, шахраї вже не сплять
17 Січ 2020 07:15 | Новини України

Як відомо, українські телеканали скоро стануть кодованими, тобто за них буде необхідно платити. Ми зараз не будемо обговорювати, погано це чи добре, і детально розбирати плюси і мінуси цього рішення. Просто звернемо вашу увагу на те, що після поширення новин про кодування основних телеканалів з’явилося багато повідомлень про шахраїв. Про це розповів експертам сайту «Ліга.Tech» Viasat, один з найбільших операторів супутникового телебачення в нашій країні, в своєму прес-релізі.

Шахраї не дрімають

Як повідомляють джерела, зловмисники орудують в соціальних мережах, а також по телефону. Вони маскуються під компанію Viasat, імітуючи айдентику, найменування товарів і послуг, їх символіку, видаючи себе за співробітників оператора.

У шахраїв також є фейкові сайти і сторінки в найбільших соціальних мережах. Через них під виглядом тюнерів від Viasat продаються фейкові тюнери для цифрового ефіру. Невідомо, якого вони виробництва, і хто взагалі відповідає за їх якість і відповідність стандартам. Швидше за все, ці пристрої взагалі не будуть працювати з новим форматом мовлення.

Експерти і прості користувачі відзначають, що ведеться дуже агресивна реклама даних тюнерів, особливо в Фейсбуці. У порівнянні зі справжніми пристроями від Viasat пропоновані шахраями пристрої коштують копійки, так що людей, що клюнули на вудку, дуже і дуже багато.

До нав’язливої ​​реклами також причетна величезна армія ботів. Вони накручують позитивні відгуки, додаються в друзі до потенційних жертв, спамлять в самі різні спільноти. На даний момент невідомо, чи стоять за цими подіями різні кримінальні угруповання або ж одна.

Компанія Viasat запевнила користувачів, що намагається взяти ситуацію під контроль. Звернення в Генпрокуратуру вже складені, буде порушено кримінальну справу. Адміністрація Фейсбуку сповіщена і готова почати банити рекламних ботів і акаунти, через які ведеться продаж контрафактної продукції. Простим українцям можна поки що порадити в першу чергу бути пильними і не вестися на копійчані ціни. Пам’ятайте, що, придбавши неякісний дешевий тюнер, ви насправді заплатите набагато більше.

Кодування супутникових каналів українського телебачення почнеться з 20 січня 2020 року. Платними стануть найпопулярніші канали, такі, як Інтер, 1 + 1, ICTV та інші. Чи залишиться можливість перегляду понад шістдесят каналів без додаткової плати.

Оставить комментарий

avatar
250