Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент: На зустрічі у Нормандському форматі Україна підніматиме питання звільнення українських заручників та реалізації Мінських домовленостей

Президент: На зустрічі у Нормандському форматі Україна підніматиме питання звільнення українських заручників та реалізації Мінських домовленостей
10 Кві 2019 20:45 | Новини України

«Коли мене буде переобрано, у перший тиждень, має пройти засідання саміту Нормандського формату. На Нормандському саміті будуть винесені декілька питань. Питання перше, яке має бути вирішено негайно – Росія немає жодних підстав далі затягувати утримання наших військовополонених. За це буде юридична відповідальність, яку понесе Російська федерація», – зазначив Президент України Петро Порошенко в ефірі радіо НВ.

Глава держави вкотре підкреслив, що російський суд немає жодної юрисдикції над українськими громадянами, українськими військовими. «А акт нападу кваліфікується міжнародними юристами як акт військової агресії проти військових кораблів суверенної і незалежної держави», – додав він.

Водночас Петро Порошенко зазначив, що до завершення президентських виборів в Україні навряд чи вдасться звільнити українців, які залишаються у російських в’язницях.

«Ми маємо негайно перейти до запровадження безпекового компоненту реалізації Мінських  домовленостей. Безпековий компонент – це винесення на засідання Ради Безпеки ООН питання «блакитних шоломів», – також зазначив Президент.

Оставить комментарий

avatar
250