Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент про заяву Зеленського «припинити стріляти» на Донбасі, щоб зупинити війну: Некомпетентно, непрофесійно і безвідповідально

Президент про заяву Зеленського «припинити стріляти» на Донбасі, щоб зупинити війну: Некомпетентно, непрофесійно і безвідповідально
10 Кві 2019 18:25 | Новини України

Президент України Петро Порошенко підкреслює, що українських військовослужбовців неможна залишати беззахисними і бездіяльними в умовах постійного продовження вогню з боку військ російського агресора на Донбасі. Про це Глава держави сказав на НСК «Олімпійський», відповідаючи на запитання журналістів чи допоможе швидкий рецепт припинення війни на Донбасі від кандидата в Президенти Володимира Зеленського «припинити стріляти», який він нещодавно озвучив.

Глава держави зауважив, що «вже 19 разів санкціонував режим припинення вогню».

«На сьогоднішній день Збройні Сили України знаходяться саме в такому режимі. Але існують абсолютно чіткі директиви як мають діяти військовослужбовці Збройних Сил України, коли на них здійснюється напад, в тому числі із застуванням зброї, забороненої Мінськими домовленостями», – зазначив Президент.

Глава держави при цьому нагадав, що нещодавно Україна втратила двох своїх героїв саме під час мінометного обстрілу та прямого потрапляння артилерійського снаряду в бліндаж, де знаходилися українські воїни. Серед них була відома харківська волонтерка, кулеметниця Яна Червона із позивним «Відьма».

Оставить комментарий

avatar
250