Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Наша армія і оборонний сектор відповідатимуть стандартам НАТО – Президент затвердив Річну нацпрограму під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік

Наша армія і оборонний сектор відповідатимуть стандартам НАТО – Президент затвердив Річну нацпрограму під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік
10 Кві 2019 16:25 | Новини України

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік». Глава держави назвав підписання документа дуже важливою подією, адже ним затверджується план співпраці України з Північноатлантичним альянсом до 2020 року.

«Це є перша і надзвичайно важлива дорожня карта що Україна має зробити, які домашні завдання виконати, які програми мають бути реалізовані для того, щоб вийти на ті завдання, які я як Президент ставив, щоб вже у 2023 році країна відповідала критеріям, необхідним для підписання Плану дій щодо членства в НАТО», – сказав Петро Порошенко.

Президент акцентував, що нині затвердження програми відбувається вже в абсолютно іншому середовищі, адже курс на вступ до Альянсу затверджено у Конституції України. «Ми маємо вже як конституційну норму зобов’язання України забезпечити створення всіх необхідних умов. Це є обов’язкова для виконання норма прямої дії Конституції для всіх гілок влади: для Президента, для Парламенту, для Уряду», – сказав він і подякував Парламенту та українському народу за підтримку у цьому питанні.

Оставить комментарий

avatar
250