Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський підписав Виборчий кодекс України та низку законів

Володимир Зеленський підписав Виборчий кодекс України та низку законів
28 Гру 2019 18:35 | Новини України

Президент Володимир Зеленський підписав Виборчий кодекс України (№ 396-IX), який Верховна Рада ухвалила 19 грудня 2019 року з урахуванням пропозицій Глави держави.

Український парламент проголосував Виборчий кодекс 11 липня 2019 року, а 27 серпня документ був скерований на підпис Президенту. Проте 13 вересня Володимир Зеленський повернув його зі своїми пропозиціями, які народні депутати підтримали в грудні.

Ухвалення цього Кодексу забезпечить цілісне уніфіковане законодавче регулювання підготовки та проведення виборів в Україні, що сприятиме більш повній реалізації виборчих прав громадян, стабільності виборчого законодавства, дотриманню основних засад демократичних виборів, подальшому утвердженню демократії в Україні.

Також Глава держави підписав такі закони:

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині» № 418-IX, який парламент ухвалив 20 грудня 2019 року. Закон має на меті забезпечення побудови дієздатної та ефективної системи трансплантації в Україні й погодження національного законодавства з міжнародними актами у цій сфері.

Оставить комментарий

avatar
250