Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент про важливість дебатів кандидатів: Не може 45-мільйонна країна «купувати кота в мішку»

Президент про важливість дебатів кандидатів: Не може 45-мільйонна країна «купувати кота в мішку»
9 Кві 2019 00:45 | Новини України

Президент України Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV наголосив, що проведення дебатів між кандидатами в Президенти є не лише вимогою закону, але й необхідною умовою для свідомого вибору українців.

«Мені не цікаве спілкування щодо дебатів по формі. Я вважаю, що дебати – це є ключовий елемент демократії. Не може 45-мільйонна країна «купувати кота в мішку» – голосувати за віртуальну людину, яку вона бачить лише по телебаченню, з фільмів. Ви маєте право поставити питання і на них отримати відповідь. Ви маєте право почути, а які позиції цього кандидата по ключовим аспектам існування держави: безпека, зовнішня політика, права і свободи громадян, економіка, боротьба з корупцією, боротьба з олігархами», – наголосив Президент.

Він нагадав, що вимога проведення таких дебатів між кандидатами закріплена законодавчо. Водночас Глава держави зауважив, що вважає не найкращим місцем для проведення дебатів є стадіон: «Бо це не шоу, це не вистава і це не спортивні змагання».

Оставить комментарий

avatar
250