Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент, уряд і парламент зробили неможливе – Олексій Оржель про домовленості щодо транзиту газу територією України

Президент, уряд і парламент зробили неможливе – Олексій Оржель про домовленості щодо транзиту газу територією України
21 Гру 2019 15:35 | Новини України

Досягнувши домовленостей, що забезпечать продовження транзиту газу українською територією для європейських споживачів, Україна зробила неможливе, наголошує міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель.

«Дуже добрі новини. Хочу підтвердити, що і Президент України Володимир Зеленський, і уряд, і Верховна Рада зробили неможливе. Ми здійснили дуже великі та серйозні кроки в частині забезпечення європейського законодавства та забезпечення й гарантування транзиту територією України», – сказав Олексій Оржель під час брифінгу в Офісі Президента.

За його словами, домовленості, досягнуті між представниками ЄС, України та Росії, що передбачають продовження транзиту газу територією України та повернення «Газпромом» коштів у розмірі 2,9 млрд доларів США згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу, ще мають бути зафіксовані у документах, які будуть підписані на рівні компаній до 1 січня 2020 року.

Також Олексій Оржель зазначив, що договір про транзит газу буде укладено на 5 років з можливістю пролонгації ще на 5 років. Це забезпечить щорічне наповнення бюджету завдяки тарифу на транспортування.

Оставить комментарий

avatar
250