Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Консультації учасників ТКГ до кінця року продовжаться через різні засоби зв’язку – представник України Олексій Резніков

Консультації учасників ТКГ до кінця року продовжаться через різні засоби зв’язку – представник України Олексій Резніков
19 Гру 2019 17:37 | Новини України

Учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на сході України під час останньої зустрічі у Мінську 18 грудня домовилися до кінця року продовжувати консультації, зокрема за допомогою відеоконференцзв’язку, повідомив представник України у робочій підгрупі з політичних питань ТКГ Олексій Резніков.

Під час брифінгу в Офісі Президента Олексій Резніков наголосив, що одним із пріоритетних завдань для України, яке необхідно вирішити за цей час, є повернення незаконно утримуваних осіб за формулою «всіх на всіх».

«Незважаючи на те, що вчора було останнє засідання Тристоронньої контактної групи в цьому році, а наступне планове буде в середині січня, домовилися, що представники сторін продовжать консультації за допомогою різних засобів зв’язку, включно зі скайп-конференцією, за участю представників робочих підгруп. І в цьому році не завершать роботу над тими перемовинами, які є», – сказав він.

Олексій Резніков зазначив, що інформація деяких ЗМІ про нібито зрив переговорів ТКГ не відповідає дійсності. Він нагадав, що раніше в інформаційному полі вже звучав скепсис щодо реалізації інших ініціатив у рамках мирного процесу: наприклад, щодо розведення військ у Золотому та Петрівському, відбудови мосту в Станиці Луганській чи обміну утримуваних осіб за формулою «35 на 35», але, як показав досвід, сумніви були безпідставними.

Оставить комментарий

avatar
250