Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мінімальну пенсію в Україні можуть збільшити вдвічі

Джерело: Соцпортал

Мінімальну пенсію в Україні можуть збільшити вдвічі
20 Гру 2019 07:10 | Новини України

Розмір мінімальної пенсії в Україні може збільшитися вдвічі. Таке передбачає законопроєкт «Про внесення змін до статті 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” щодо розміру мінімальної пенсії за віком».

Відповідний документ зареєстровано у Верховній Раді.

У законопроєкті пропонується встановити мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу у розмірі двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

Від 1 січня 2020 року для українців, які досягли віку 65 років, мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу пропонують встановити на рівні 50% мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, але не менше двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

Так, від з 1 січня 2020 року прожитковий мінімум для непрацездатних осіб становитиме 1638 грн, а мінімальна зарплата – 4723 грн У разу ухвалення законопроєкту мінімальний розмір пенсії за віком становитиме 3276 грн.

Очікується, що закон набере чинності з 1 червня 2020 року, крім пункту 2 Розділу ІІ «Прикінцеві положення», який набере чинності з дня опублікування Закону.

Оставить комментарий

avatar
250