Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська відвідала знакові для азербайджанців місця та завітала до Українського культурно-освітнього центру в Баку

Олена Зеленська відвідала знакові для азербайджанців місця та завітала до Українського культурно-освітнього центру в Баку
17 Гру 2019 20:35 | Новини України

Під час офіційного візиту Президента України до Азербайджанської Республіки перша леді Олена Зеленська відвідала знакові для азербайджанського народу місця та завітала до Українського культурно-освітнього центру Бакинського слов’янського університету, де зустрілася з представниками української громади.

На початку візиту Олена Зеленська разом із першою леді Азербайджану Мехрібан Алієвою відвідала один із символів сучасного Баку – Центр Гейдара Алієва та оглянула експозиції, присвячені постаті 3-го Президента країни. Спроектувала Центр всесвітньо відома архітекторка Заха Хадід. У 2014 році його визнано найкращою будівлею у світі та нагороджено архітектурною премією.

В Азербайджанському національному музеї килима дружині Президента розповіли, що наразі працюють над впровадженням екскурсійного аудіогіда українською, щоб дати можливість туристам з України знайомитися з розповідями про експонати рідною мовою. Музей килима в Баку є унікальним, у ньому зберігається понад 10 тисяч килимових виробів, а азербайджанське килимове мистецтво включене в репрезентативний список нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Оставить комментарий

avatar
250