Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Україна ніколи не поступиться своєю територією й не дозволить впливати на вектор свого руху та розвитку – Президент

Україна ніколи не поступиться своєю територією й не дозволить впливати на вектор свого руху та розвитку – Президент
10 Гру 2019 02:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський за результатами зустрічі в Нормандському форматі в Парижі окреслив низку принципів, якими Україна не поступиться на шляху до встановлення миру на сході країни.

«Я хочу окреслити низку принципів, яких я ніколи не порушу як Президент України, бо з цим ніколи не погодиться український народ», – заявив Володимир Зеленський під час зустрічі зі ЗМІ за результатами саміту лідерів країн – учасниць «Нормандської четвірки» у Парижі.

«Перше – це неможливість федералізації. Україна – унітарна держава. Це незмінна стаття Конституції України та непорушний принцип існування держави», – підкреслив Володимир Зеленський.

Другим пунктом, щодо якого Українська держава має стійку позицію, є неможливість вчиняти будь-який вплив на вектор її руху та розвитку. «Україна – незалежна, самостійна, демократична держава, вектор розвитку якої завжди обиратиме виключно народ України», – наголосив Президент.

Глава держави також укотре нагадав про територіальну цілісність та непорушність українських кордонів: «Третє – неможливість компромісів з урегулювання ситуації на сході України через поступки територією в межах міжнародно визнаних кордонів. Для кожного українця і Донбас, і Крим – це Україна».

Оставить комментарий

avatar
250