Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський: Всі закони, що ухвалюються, повинні враховувати потреби людей з інвалідністю

Володимир Зеленський: Всі закони, що ухвалюються, повинні враховувати потреби людей з інвалідністю
3 Гру 2019 14:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський у Міжнародний день людей з інвалідністю підписав указ «Про підвищення ефективності заходів у сфері прав осіб з інвалідністю».

Глава держави підписав документ під час зустрічі з представниками громадянського суспільства, які опікуються правами осіб з інвалідністю. Зустріч відбулася в Офісі Президента.

За словами Володимира Зеленського, це перший документ, який повністю присвячений питанням людей з інвалідністю. «Він стосується соціального захисту людей з інвалідністю, покращення їхнього доступу до медицини, освіти, праці, до об’єктів фізичного оточення. Та найголовніше, що ми бачимо кожного дня, де це не відбувається, – до транспортної інфраструктури», – констатував Президент.

За його словами, важливо, щоб підписаний указ справді працював, особливо в частині доступності інфраструктурних об’єктів, установ, транспорту.

Глава держави висловив переконання, що сьогоднішня зустріч – не остання.

Він констатував, що нині влада намагається змінювати законодавство швидко. «Я вважаю, що все, що зараз у цілому ухвалюється такими швидкими темпами, має враховувати потреби людей з інвалідністю. І це дуже правильно, тому що всі ми рівні. Тому я готовий дослухатися до вас як безпосередньо, так і через мого уповноваженого», – наголосив Володимир Зеленський.

Оставить комментарий

avatar
250