Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ліки, які не вилікують застуду

Ліки, які не вилікують застуду
2 Гру 2019 19:50 | Новини України

Деякі медичні препрати від грипу та застуди можуть бути неефективними. Ставлення до імуномодуляторів в світі доказової медицини однозначне: вони не рекомендуються до застосування для лікування. По-друге, немає даних про фармакодинамике таких препаратів.

Як правило, більшості пацієнтів з ГРВІ прописують противірусні препарати. Це і аденовіруси, і риновіруси, і коронавірус, і грип, і парагрип, і багато чого ще. “Противірусні ліки з доведеним ефектом існують тільки для одного захворювання-грипу.

Але і в цьому випадку є багато застережень. Одужання прискорюється в середньому всього на добу, а побічні ефекти при цьому можуть бути серйозні (перш за все страждає шлунково-кишкові тракт)”, – зазначають лікарі. Ефект мало відрізняється від плацебо.

Аналогічно не доведена ефективність пробіотиків для відновлення мікрофлори, які нібито «нормалізують кишкову мікрофлору, ще й імунітет покращують». Визначити, які саме повинні бути в нормі для здоров’я у конкретної людини, на сьогодні просто не представляється можливим. Але тільки теоретично.

Оставить комментарий

avatar
250