Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Вчені створять таблетку для тих, хто хоче кинути курити

Вчені створять таблетку для тих, хто хоче кинути курити
27 Лис 2019 10:50 | Новини України

Таблетка для лікування затятих курців. Більш того, він змусить курців відчувати тривогу і сум’яття при викурюванні сигарет. Саме за рахунок цього перемикача у людей виникає тютюнова залежність.

Коли хто-небудь (в ході експерименту це були тварини) стає жертвою цієї залежності, ті ж самі нейрони в мозку, які радять триматися подалі від сигарет, починають вимагати курити частіше, щоб уникнути неприємних симптомів ломки. Вчені з Університету Торонто вважають, що знаючи механізм цього перемикача і його поведінку, можна створити ліки на кшталт тих, що вже існують для боротьби з алкоголізмом. Відзначимо, що опіоїдні препарати викликають сильне відчуття задоволення за рахунок потужної вироблення в мозку гормонів “кайфу” на кшталт ендорфінів.

Гормони підвищують почуття ейфорії і приглушують будь-який біль. Втім, механізм залежності від нікотину є більш складним, так як він зачіпає і зони заохочення в мозку, і зони відрази. The Daily Mail нагадує, що вченим давно була відома ця двоїстість реакцій мозку на куріння.

Оставить комментарий

avatar
250