Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дружина Президента взяла участь у відкритті виставки до Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок

Дружина Президента взяла участь у відкритті виставки до Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок
25 Лис 2019 15:40 | Новини України

У рамках всесвітньої кампанії «16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства» дружина Президента Олена Зеленська взяла учать у відкритті виставки, присвяченої українцям, які стали жертвами насильства, але зуміли розірвати порочне коло.

Експозиція, представлена у Кабінеті Міністрів, – реальні історії тих, хто постраждав від насильства, але завдяки якісній допомозі з боку держави зміг зупинити його. 10 розповідей людей, які вибрали не терпіти й мовчати, а протидіяти. Ці історії – своєрідна презентація роботи таких служб та нововведень до законодавства, як притулки для постраждалих від насильства, пункти невідкладної медичної допомоги при жіночих консультаціях та лікарнях, мобільні групи поліції з реагування на випадки домашнього насильства «Поліна» (поліція проти насильства), національна гаряча лінія із запобігання домашньому насильству, денні кризові центри, центри безоплатної вторинної правової допомоги, терміновий заборонний припис.

Наведені життєві приклади демонструють, яким важливим є розвиток запобігання та викорінення насильства щодо жінок та дівчат, і скільки кроків ще має бути зроблено.

Оставить комментарий

avatar
250