Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дружина Президента обговорила зі школярами якість харчування у навчальних закладах

Дружина Президента обговорила зі школярами якість харчування у навчальних закладах
20 Лис 2019 17:40 | Новини України

Під час Всеукраїнського форуму Національної ради дітей і молоді «Україна зростає разом зі мною» дружина Президента Олена Зеленська обговорила з лідерами шкільного самоврядування якість харчування у навчальних закладах.

Представники Національної ради дітей та молоді позитивно відгукнулися та підтримали ініціативу першої леді зробити їжу у шкільних їдальнях корисною та смачною.

«Наші діти харчуються не вдома п’ять днів на тиждень протягом усього навчального року, а це – дев’ять місяців. І якщо це неякісно й не викликає апетиту, діти фактично залишаються голодними. Не дивно, що головний біль більшості українських батьків – це захворювання шлунка у дітей. Ми вже почали рух із втілення нашої ініціативи. Міністерство охорони здоров’я внесло зміни у застарілі нормативи шкільного харчування. Це перший і дуже важливий крок», – зазначила Олена Зеленська.

Діти звернули увагу першої леді на проблемні моменти шкільного харчування, як-от недоварена або переварена, а часом – холодна їжа, можливість придбати шкідливі продукти (чіпси, сухарики, газовані напої тощо) у буфетах безпосередньо у школі чи в кіосках поруч. Також ішлося про випадки антисанітарії, високі ціни на їжу та відсутність їдалень у деяких школах.

Оставить комментарий

avatar
250