Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

За два-три роки Україна може стати енергетично незалежною державою – Президент

За два-три роки Україна може стати енергетично незалежною державою – Президент
29 Бер 2019 23:25 | Новини України

Президент Петро Порошенко під час ефіру на телеканалі «Україна» наголосив, що за два-три роки Україна може стати енергетично незалежною державою. Він наголосив на подальшому посиленні економічної незалежності від РФ.

Президент нагадав про кроки Росії, що намагалася економічно придушити Україну: «Це було рішення, коли Україну намагалися розшматувати, розколоти і поставити на коліна. В один день Росія закрила свої ринки для виробників України, які експортували до Росії майже третину українського експорту». 

Глава держави зазначив, що це почалося не в 2014 році, і нагадав, що Росія закривала свої ринки для українських виробників металургії, трубної продукції, молочної продукції, цукру, спирту. «Це було постійно. Україна була як Попелюшка на ринку Росії, незважаючи на підписані угоди про вільну торгівлю як двосторонню так і рамках СНД. Коли Україну намагалася поставити на коліна і через ембарго повністю закрили не лише ринки Росії, а й транзит в треті країни – в Казахстан, Узбекистан, Киргизстан і аж до Китаю, то тоді Україна опинитися в дуже важкому становищі. І це було разом з війною значною причиною глибокої соціальної і економічної кризи. Дуже сподівалась РФ, що Україна зупиниться, увійде в глибоке піке, з якого не вийде», – зауважив Президент.

Оставить комментарий

avatar
250