Нове на сайті



Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фрукти для зниження рівня холестерину

Фрукти для зниження рівня холестерину
12 Лис 2019 22:50 | Новини України

Високий вміст клітковини і певних нутрієнтів в деяких фруктах допомагає значно знизити рівень холестерину в крові. Холестерин міститься в кожній клітині організму і виконує важливі природні функції, стимулюючи різні види діяльності в організмі, включаючи перетравлення їжі, вироблення гормонів і інші. ЛПВЩ (ліпопротеїни високої щільності) або “хороший” холестерин, важливий для нормального функціонування організму: він необхідний для транспортування відходів і токсинів.

«Поганий» холестерин утворює шар нальоту на стінках артерій, що ускладнює кровотік і додатково сприяє підвищенню артеріального тиску, інсульту. При регулярному вживанні трансжирів, картоплі фрі, гамбургерів і інших страв фастфуду більше ймовірності, що ваш рівень холестерину підвищиться. Які ж саме фрукти фахівці радять додавати в харчування для зниження шкідливого і небезпечного для організму типу холестерину? Його споживання настійно рекомендується пацієнтам з високим тиском.

Завдяки вживання авокадо організм краще регулює рівні холестерину ЛПНЩ і ЛПВЩ, а також рівень тригліцеридів в крові. Дослідження показали, що пектин, вид клітковини, яка присутня в яблуках, разом з іншими компонентами (поліфеноли), знижує рівень шкідливого для здоров’я холестерину ЛПНЩ і уповільнює окислення, з яким пов’язаний розвиток атеросклерозу. Лимони, мандарини, лайми, апельсини і грейпфрути містять речовину гесперидин, який може зменшити симптоми гіпертонії.

Оставить комментарий

avatar
250