Британські дієтологи радять їсти волоські горіхи
Волоські горіхи багаті “хорошими” жирами, вітамінами і мінералами. “Як і всі горіхи, волоські містять “хороші жири”, як мононенасичені і поліненасичені жири (ПНЖК). Крім того, містять залізо, селен, кальцій, цинк, вітамін Е і деякі вітаміни групи В”, – розповідає Нікола Шубрук.
Омега-3 відіграє роль, допомагаючи зменшити окислювальний стрес в мозку, але також допомагаючи поліпшити передачу сигналів мозку і нейрогенез, тобто створення нових нейронів. Тому грецікіе горіхи важливо вживати людям, які зайняті розумовою працею, навчаються або знаходяться в літньому віці, коли згасають функції мозку”, – продовжує дієтолог. Існують дослідження і клінічні дані, які свідчать про те, що омега-3 жирні кислоти можуть допомагати при певних розладах настрою.







Оставить комментарий