Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Співголови Консультаційного комітету президентів України та Польщі визначили пріоритетні напрями подальшої співпраці

Співголови Консультаційного комітету президентів України та Польщі визначили пріоритетні напрями подальшої співпраці
5 Лис 2019 20:40 | Новини України

У Львові відбулося XXVIII засідання Консультаційного комітету президентів України та Республіки Польща у форматі зустрічі співголів – заступника керівника Офісу Президента України Ігоря Жовкви та державного секретаря – керівника Кабінету Президента Республіки Польща Кшиштофа Щерського.

Співрозмовники скоординували кроки сторін у реалізації домовленостей, досягнутих на рівні глав держав під час офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Республіки Польща 31 серпня цього року, а також визначили пріоритетні напрями подальшої співпраці.

Кшиштоф Щерський поінформував про розвиток внутрішньополітичної ситуації в Польщі після нещодавніх парламентських виборів і підтвердив незмінну підтримку офіційною Варшавою європейських та євроатлантичних прагнень України. Він також запевнив у готовності польської сторони й надалі докладати зусиль для відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Ігор Жовква окреслив прогрес України у реалізації системних реформ, зокрема в ухваленні нових законів, а також поінформував про кроки, які здійснює Володимир Зеленський з метою припинення війни на Донбасі. Заступник керівника Офісу Президента України подякував за політичну підтримку, яку Польща надає нашій державі на міжнародній арені, насамперед у рамках Європейського Союзу та НАТО.

Оставить комментарий

avatar
250